Cloud

connect to comfort

ESC - IT empowering business - cloud business partner

Cloud computing is het via een netwerk – vaak het internet – op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica, waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid. De cloud (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die computers precies staan. SOURCE: wikipedia.


Cloud is ondertussen geruisloos ‘het nieuwe normaal’ geworden. 94% van alle bedrijven gebruikt nu reeds minimaal één cloud service. Denk aan oa deze drie zeer vertrouwde toepassingen: 1/ het uitvoeren van betalingen via online banking, 2/ het verzenden van zeer grote files via WeTransfer, 3/ de hosting van uw website ... allemaal voorbeelden van hoe we nu reeds dagelijks zeer vertrouwelijke data toevertrouwen aan 'de cloud'.


ESC - IT empowering business - cloud business partner


Gebruiksgemak en maximale veiligheid zijn hierbij altijd primordiaal - aangezien het bij altijd gaat om kritische bedrijfsinformatie die u uit handen geeft en aan derden toevertrouwd. Een betrouwbare oplossing vinden voor elke van uw specieke noden is dus een must. Een job voor echte experts dus. Ga in zee met partners die kunnen antwoorden op vragen zoals:

  • Waar staan mijn data?
  • Wie heeft er toegang tot mijn data?
  • Is er een goede backup beschikbaar?
  • ...ESC - IT empowering business - cloud business partner

Nieuwsbrief

Ons team van +75 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!