Cloud

connect to comfort

ESC - IT empowering business - cloud

De cloud (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die computers precies staan. SOURCE: wikipedia.

Cloud computing kan het best worden vergeleken met de levering van gas, water en elektriciteit. Waar het precies vandaan komt is veelal niet te zeggen en maakt an sich ook niet uit. Het is er altijd. Een commodity.


Cloud is sinds 1997 geruisloos ‘het nieuwe kraantjeswater’ geworden. 94% van alle bedrijven gebruikt nu reeds minimaal één cloud service. Denk aan oa deze drie zeer vertrouwde toepassingen:

1/ het beheer van uw financiën via online banking
2/ het verzenden van zeer grote files via WeTransfer
3/ de hosting van uw website ...

allemaal voorbeelden van hoe we nu reeds dagelijks (en al vele jaren lang) zeer vertrouwelijke data toevertrouwen aan 'de wolken'.


ESC - IT empowering business - cloud business partner


Foolproof gebruiksgemak, maximale veiligheid en aandacht voor privacy zijn hierbij altijd primordiaal - aangezien het bijna altijd gaat om kritische bedrijfsinformatie die u uit handen geeft en aan derden toevertrouwd. Een betrouwbare oplossing vinden voor elke van uw specieke noden is dus een must. Een job voor echte experts dus. Ga enkel in zee met partners die kunnen antwoorden op vragen zoals:

  • Waar staan mijn data?
  • Wie heeft er toegang tot mijn data?
  • Is er een backup beschikbaar en vooral: hoe snel is deze geactiveerd na calamiteiten?
  • ...ESC - IT empowering business - cloud business partner

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!