5 slimme tips om uw Out Of Office - afwezigheidsassistent efficiënter te activeren.

Algemeen
vrijdag, 28 juni, 2019
ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - Outlook partner


Ik ben klaar om te beginnen aan mijn vakantie en dus klaar om mijn “Out Of Office” aan te zetten.

Een Out Of Office betekent voor mij dat ik echt even mijn e-mail niet lees. Het is heel belangrijk om soms even helemaal af te schakelen, zodat je weer kan opladen. Die broodnodige balans tussen werk en prive waarmaken.

#yinyang
#verlof
#pauze

ESC - IT empowering business - ook tijdens uw verlof - O365



Check deze 5 tips om te helpen jouw Out Of Office efficiënter te beheren in Office 365. Je zit er waarschijnlijk niet op te wachten om zodra je terug bent van je week rust weer bedolven te worden onder de e-mails.


Tip 1.
Je kan intern een andere Out Of Office instellen dan extern. Zo kan je intern iets grappigs melden of andere contactpersonen en richting klanten iets formeler reageren. MAAR schrijf je out-of-office net zoals je andere mails - behoud je persoonlijke stijl.


Tip 2.

Je kan regels instellen in je e-mail (bij het instellen van je Out Of Office staat onderaan Rules/ Regels), zo kan je mail van bepaalde personen, of met een bepaald onderwerp direct door laten sturen naar een collega, of verwijderen :-).


Tip 3.

Het klinkt misschien iets radicaal, maar laatst vertelde iemand dat hij in zijn Out Of Office heeft staan dat hij alleen de berichten met hoge prioriteit leest bij terugkomst. De andere berichten delete hij. Dus wanneer iemand wil dat de mail gelezen wordt, die moet de mail nogmaals sturen met hoge prioriteit. Dat scheelt heel veel werk na terugkomst.


Tip 4.

Doe aan marketing. Zet je social-mediakanalen en event-agenda in de kijker. Het is een goed idee om je social media en/of 'upcoming events' in de kijker te zetten in je out-of-office.


Tip 5.
Vermeld in je out of office bericht duidelijk hoe lang je concreet afwezig zal zijn - alsook of je je mails wel of helemaal niet zal lezen tijdens je verlof. Geef dit aan - zo kan de afzender van de e-mail zelf bepalen wat te doen om tussentijds sneller geholpen te worden.


-/-


Maar hoe doe je dit praktisch? LEES ook zeker onze 'how to' blog: KLIK HIER

Een mooi verlof gewenst !



ESC - IT empowering business - ook tijdens uw verlof - O365
SOURCE / INSPIRATIE: Nienke Ris 'slimmer werken' blog Microsoft NL

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!