Zet de deur niet wagenwijd open voor slimme hackers! Multi-Factor Authentication (MFA) helpt u bij het beveiligen van de toegang tot data en toepassingen in uw organisatie.

Algemeen
maandag, 18 november, 2019
ESC - IT empowering business - Microsoft Azure cloud - gold partner

Je leest in het nieuws steeds dat wachtwoorden worden gestolen en dat er met identiteiten wordt geknoeid. Door een tweede verificatiefactor naast het basis wachtwoord te gebruiken, wordt uw organisatie meteen een stuk beter beveiligd. Activeer daarom de juiste maatregelen om uw ICT omgeving optimaal te beschermen.


ESC - IT empowering business - security audit partner


Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) bevat functies, zoals Azure Multi-Factor Authentication (Azure MFA), die beheerders helpen om hun organisaties en gebruikers in staat te stellen zich beter te beveiligen met behulp van aanvullende verificatiemethoden. Het activeren van meerdere verificatie factoren vormt een aanzienlijke uitdaging voor potentiële aanvallers. Zelfs als een hacker het (1ste) wachtwoord van een gebruiker of het gehele systeem zou kennen, dan nog blijft een extra (2de) (en soms ook 3de) verificatie methode benodigd - om uiteindelijk toegang te verlenen.


Het werkt met twee of meer van de volgende verificatie methoden:

  • Iets dat u kent (doorgaans een wacht woord)
  • Iets dat u hebt (een vertrouwd apparaat dat niet eenvoudig kan worden gedupliceerd, zoals een telefoon)
  • Iets dat u bent (biometrie)ESC - IT empowering business - Microsoft Azure cloud - gold partnerMulti-Factor Authentication (MFA) helpt bij het beveiligen van de toegang tot gegevens en toepassingen. Het biedt extra beveiliging door een tweede vorm van verificatie te verplichten en sterkere verificatie te bieden met behulp van gebruiksvriendelijke verificatie methoden - die uw ICT administrator heeft ingesteld.


 

ESC - IT empowering business - Microsoft Azure cloud - gold partner
LAST BUT NOT LEAST.
Expertise, menselijke factor en professionele ondersteuning!

Aangezien de meeste gebruikers al jaren gewend zijn om slechts één klassiek wachtwoord te gebruiken om in te loggen, is het belangrijk dat uw organisatie niet alleen de juiste instellingen in het ICT systeem activeerd, MAAR zeker ook intern duidelijk communiceert met alle stakeholders mbt deze essentiële beveiligingsprocedure. Volgens onderzoek speelt de menselijke factor bij maar liefst 84 procent van alle IT-security-incidenten een hoofdrol.Ook uw organisatie slimmer beschermen? Onze +90 experts helpen u graag bij de transitie naar een 'moderne en veilige werkplek'. Bel: 09 329 93 06


ESC - IT empowering business - Microsoft Azure cloud - gold partner


SOURCE : Microsoft Azure blog en Active Directory blog.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!