Work-life balance. De ultieme samenwerking.

Algemeen
maandag, 4 februari, 2019
ESC - IT empowering business - microsoft surface device partner

De wereld verandert. En snel. Het is een spannende tijd. Er is tegenwoordig geen ruimte voor compromissen. Het gaat niet langer om het afwegen van mobiliteit versus beveiliging, kiezen tussen creativiteit en productiviteit of proberen werk en leven te combineren. Het gaat om samenwerking. Onze prioriteiten en passies in één naadloos verhaal ... in perfecte harmonie.

Ondernemer Sofie Lindblom beschrijft CEO van ideation360 (in de YouTube video hier onder) de praktijk en filosofie die haar de mogelijk geeft om haar beste werk te doen en haar beste leven te leiden ... in een wereld die voortdurend verandert.ESC - IT empowering business - microsoft Azure cloud partnerEen nieuwe kijk op 'work life balance'.

In 2025 zal generatie Y meer dan 75% uitmaken van de wereldberoepsbevolking. Op elk niveau, van startersfuncties tot directie. Hun houding en verwachtingen omtrent werken en leven zullen een ommezwaai veroorzaken in hoe bedrijven innoveren, talent werven en behouden en hun medewerkers klaarstomen voor succes.

Wat verwachten ze eigenlijk? Medewerkers willen hun eigen identiteit inbrengen bij alles wat ze doen. Ze willen creëren waar ze willen, wanneer ze willen en met wie ze willen. Absolute flexibiliteit, en dit zonder enige moeite.


Wereldwijde werknemers

Tegelijkertijd worden bedrijven (of ze nu willen of niet) steeds internationaler. De grenzen van tijd, locatie, ruimte en structuur vervagen. Hoe groot het bedrijf ook is, het werk gebeurt niet langer tussen 9 en 5, achter een bureau, vijf dagen per week. Mensen zijn mobiel. Succes betekent ze met elkaar en de informatie die ze nodig hebben verbinden, overal en altijd. Het gaat niet alleen om locatie. Organisaties worden geïnspireerd door samenwerkingsmodellen zoals WeWork. Hiermee kunnen medewerkers werken waar ze willen en naar moderne kantoren gaan met digitale samenwerkingstools die geografische grenzen overstijgen.

Inzicht in Werk x Leven. Work-life balance.

Wij geloven dat deze trends heel belangrijk zijn, omdat ze aangeven met welke kansen en uitdagingen we de komende jaren te maken krijgen. Ze geven ook oplossingen aan, zoals de volgende generatie technologieën waarmee we mensen op krachtige nieuwe manieren kunnen ondersteunen. Het is nog nooit zo’n boeiende periode geweest voor het bedrijfsleven. De bedrijven die overleven en gedijen, zullen de bedrijven zijn die antwoorden kunnen geven op deze vragen:

  • Hoe betrek en motiveer ik mijn mensen?
  • Waarmee stimuleer ik hun creativiteit?
  • Hoe gebruik ik AI om mijn mensen beter werk te laten leveren?
  • Hoe creëer ik een werkomgeving waar mijn mensen zich thuis voelen?

 SOURCE: Microsoft Pulse blog

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!