Ontdek hoe 'iedere organisatie' op eenvoudige wijze de kracht van artificiële intelligentie (AI) kan inzetten om het (administratieve) werk te verlichten.

Algemeen
maandag, 19 augustus, 2019
ESC - IT empowering business - Microsoft Dynamics 365 partner

Een foolproof praktische introductie tot de nieuwe Microsoft Power Platform artificiële intelligentie (AI) Builder oplossing.


ESC - IT empowering business - gogogo


AI Builder is een recente functionaliteit in het Microsoft Power Platform waarmee niet-ontwikkelaars ... artificiële intelligentie (AI) mogelijkheden in hun Power Apps kunnen integreren om het werk van de eindgebruikers flink te vereenvoudigen / verbeteren.


Het biedt momenteel 4 belangrijke opportuniteiten:

- Binaire classificatie: binaire classificatie gebruikt historische gegevens om te voorspellen of nieuwe gegevens in één van de twee categorieën vallen.

- Formulierverwerking: formulierverwerking identificeert de structuur van uw documenten op basis van voorbeelden die u verstrekt om tekst uit een passend formulier te extraheren.

- Objectdetectie: met objectdetectie kunt u geselecteerde objecten in elke afbeelding tellen, lokaliseren en identificeren. U kunt dit model in PowerApps gebruiken om informatie te extraheren uit foto's die u met de camera maakt.

- Tekstclassificatie: tekstclassificatie maakt het taggen van tekstinvoer mogelijk met tags of labels die kunnen worden gebruikt voor sentimentanalyse, spamdetectie en het routeren van klantverzoeken.
In deze blog gaan we kijken hoe Form Processing kan worden gebruikt om automatisch belangrijke delen van facturen op te halen die u mogelijk maandelijks ontvangt. Om met AI Builder te gaan werken, gaat u naar https://make.powerapps.com en selecteert u AI Builder (preview) -> Build.


ESC - IT empowering business - Microsoft Power Platform - AI builder partner

 


Omdat we een applicatie willen bouwen die de structuur van documenten herkent, selecteert u Formulierverwerking ESC - IT empowering business - Microsoft Power Platform - AI builder partnerLaten we het model LunchInvoices noemen Nadat dit model is gemaakt, de eerste stap is om ten minste 5 voorbeelddocumenten te üploaden die dan door de AI Builder-formulierprocessor kunnen worden gebruikt om de documentstructuur te analyseren / calibreren.ESC - IT empowering business - Microsoft Power Platform - AI builder partner


 

Nadat de structuur van de geüploade documenten is geanalyseerd, ... moeten de velden en / of tabellen in de documenten die we later willen ophalen, worden geselecteerd en een naam krijgen.

In de onderstaande afbeelding ziet u
de uitvoer van de formulierprocessor. De stippellijnen vertegenwoordigen velden of tabellen die de formulierprocessor wel heeft herkend. De velden / tabellen waartoe u later toegang wilt krijgen in een Power-app moeten worden geselecteerd en kunnen een meer beschrijvende naam krijgen.

In het onderstaande voorbeeld zijn 3 velden (groen weergegeven) geselecteerd en een naam voor hen opgegeven: TotalInvoiceAmount, IBAN en PaymentCode. Ook werd de bovenste tabel met één rij geselecteerd. Deze tabel bevat velden zoals de vervaldatum en het klantnummer. Momenteel is het nog niet mogelijk om een ​​beschrijvende naam te geven voor een tabel en de velden die zich daarin bevinden.
ESC - IT empowering business - Microsoft Power Platform - AI builder partnerZodra dit is gebeurd, kunnen we het model trainen zodat het vergelijkbare documenten kan herkennen.ESC - IT empowering business - Microsoft Power Platform - AI builder partner

 Nu het model klaar is, kunnen we het publiceren zodat het door PowerApps kan worden gebruikt.

Laten we een eenvoudige Canvas-app maken die ons getrainde formulierverwerkingsmodel gebruikt. Om het model dat in de vorige stappen is gemaakt te kunnen gebruiken, moet een formulierprocessorbesturing in de app worden ingevoegd. Het besturingselement Form Processor heeft een AI-modeleigenschap die moet worden ingesteld op het LunchInvoices-model dat in de vorige stappen is gemaakt.ESC - IT empowering business - Microsoft Power Platform - AI builder partner

 

 

Vervolgens kunnen 2 labelbesturingselementen worden toegevoegd aan het formulier die worden gebruikt om het totale factuurbedrag en de vervaldatum van de factuur weer te geven. De tekstexpressie voor het eerste label is ingesteld op:

FormProcessor1.FormContent.Fields.TotalInvoiceAmount

 

Op het tweede label moet de vervaldatum van de factuur worden vermeld. Deze veldwaarde komt uit de tabel die tabel_0 werd genoemd. Deze tabel heeft een kolom met de naam Vervaldatum die staat voor factuurdatum in het Nederlands. Aangezien een tabel veel rijen kan hebben, wordt de eerste functie gebruikt om de eerste rij uit de tabel op te halen. De teksteigenschap van het tweede label kan worden ingesteld op de volgende expressie:

First(FormProcessor1.FormContent.Tables.table_0).Vervaldatum


 

ESC - IT empowering business - Microsoft Power Platform - AI builder partner

 

 

Het besturingselement Form Processing wordt blauw als het systeem meer dan 80% vertrouwen heeft gevonden - in het feit dat de documentstructuur met succes kan worden ontleed.


-/-Ook uw organisatie optimaliseren? Onze +90 experts helpen u graag bij de transitie naar een 'moderne werkplek'. Bel: 09 329 93 06ESC - IT empowering business - Microsoft Azure cloud - gold partner


SOURCE: U2U blog
Met dank aan onze partner U2U voor het schrijven van deze leerrijke blogpost.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!