Elfsquad Product Configurator start partnerschap met ESC voor de Belgische markt

Algemeen
dinsdag, 14 april, 2020

PERSBERICHT

Nazareth, 14 April 2020 – Het Noord-Nederlandse softwarebedrijf Elfsquad is een samenwerking gestart met ESC voor de Belgische markt. Elfsquad verbindt het verkoop- en productieproces, en zorgt dat zowel de verkoper als de koper complexe producten foutloos kan configureren en calculeren/offreren. Het Belgische ESC is een gevestigde partner van Exact en Microsoft, en levert vanuit die rol aan zo’n 1000 klanten ERP van Microsoft Dynamics en Exact Globe. Samen bieden ze daarmee een brede oplossing die assemblagebedrijven klaar maakt voor de onvermijdelijke veranderingen op de markt. Samen kijken ze vooruit: binnen no-time van offerte naar productie.

De Product Configurator van Elfsquad speelt daarmee in op de groeiende vraag van maakbedrijven die willen uitpakken met een Configure to Order oplossing. Vrij vertaald: een nieuwe manier om een klantorder samen te stellen uit een serie variaties, opties en accessoires. “De eindgebruiker kan op een heel intuïtieve manier een product samenstellen zonder veel voorkennis dankzij de opbouw uit vaste bouwstenen. Deze gebruiksvriendelijkheid wordt nog eens ondersteund door informatie regels en een grafische interface met 3D renders. Technische productkennis wordt verstaanbaar gemaakt voor verkopers, dealers en eindklanten. Dit resulteert in minimale foutkansen in offertes en productieorders, zelfs voor producenten van ingewikkelde machines en installaties”, stelt Wessel de Haan van Elfsquad.

Beide bedrijven kunnen garen spinnen bij deze samenwerking. “Configureren op bestelling is voor maakbedrijven een manier om heel wat zorgen weg te nemen uit het pre-productieproces”, zegt Barend Vercauteren van ESC. “Bijzonder is dat de software niet alleen door de klant kan worden gebruikt, maar ook door verkopers of leveranciers. Bovendien integreert de software met een groot aantal ERP-oplossingen, waaronder NAV, Microsoft Dynamics 365 Business Central en Exact, zowel Globe als Exact Online. En laat ESC nu net deze ERP-oplossingen verdelen en ondersteunen.”

ESC voorziet met de samenwerking niet alleen voor een ontzorging voor haar bestaande klanten. De toenemende vraag voor een eenvoudige product configurator vanuit de Vlaamse markt moest beantwoord worden. “Onze software dient als concurrentiële voorsprong voor vele Belgische  maakbedrijven. Partners zijn hierin essentieel, en de keuze voor ESC was een no-brainer”, licht de Haan toe.

Meer informatie over de Product Configurator vind je hier en op de website van Elfsquad.

 

------------------------
Publicatie:
https://www.madeinoostvlaanderen.be/
https://www.dvo.be/artikel/68723-esc-zet-samenwerking-met-nederlandse-elfsquad-op/
------------------------

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!