ESC BV kondigt aanstelling General Manager aan

Algemeen
woensdag, 6 november, 2019

Benoeming Benny Van Hyfte ter ondersteuning van verdere groei

ESC maakte vandaag bekend dat vanaf 01/01/2020 dhr. Benny Van Hyfte de rol van General Manager van ESC op zich zal nemen. Hiermee valt een belangrijk puzzelstuk van de ESC-strategie op zijn plaats en wordt de verdere fundering gelegd om een verdere groei mogelijk te maken.

ESC werd 20 jaar geleden opgericht door Eric Smet (Eric Smet Consulting). In 2001 vervoegden Carine en Philippe (de kinderen van Eric) de firma om  respectievelijk de hardware – en de software afdeling verder uit te bouwen. In 2010 zijn Carine en Philippe aandeelhouder geworden en werden zij aangeduid als de zaakvoerders van ESC. 

Benny Van Hyfte startte zijn carrière in 2004 op 21 jarige leeftijd bij ESC als Junior Technical Consultant na zijn studies bachelor ICT. De afgelopen 15 jaar heeft Benny de verschillende software afdelingen van ESC mee vorm gegeven en is zo doorgegroeid tot Software Manager. 

Gezien de lange ervaring van Benny Van Hyfte bij ESC is hij de aangewezen persoon om ESC te begeleiden in de volgende groeistappen.

De aanstelling van een General Manager kadert in het groeiscenario van ESC en de wens om de Hardware en Software afdeling te harmoniseren en volledig op elkaar af te stemmen. Want door de jaren heen hebben beide afdelingen hun eigen manier van werken gecreëerd. Het vernieuwde concept #oneesc, was geboren! 

“ESC groeit” aldus Philippe Smet, bestuurder van ESC BV. “En steeds sneller. Het laatste jaar alleen al zijn er 30 nieuwe medewerkers bij gekomen, waarbij de teller op vandaag op 90 staat. Dit betekent ook dat er steeds meer management nodig is. Mijn sterkte en wat mij het meeste ligt is de strategie van ESC verder uitbouwen. Daar kwam ik nauwelijks nog aan toe door de vele managementtaken. Met de aanstelling van Benny, die veel van deze taken van Carine en mijzelf overneemt, zijn we klaar om verder te groeien.” “Door de uitgebreide kennis bij ESC en de steeds intensere samenwerking tussen hardware en software, is het een troef dat één centraal aanspreekpunt, met name Benny, het #oneesc verhaal vertegenwoordigt” vult Carine Smet aan. 

“ESC is een fantastisch bedrijf om voor te werken” aldus Benny Van Hyfte. “Het is een bedrijf in volle expansie, in een groeiende sector vol innovatie. De dynamiek, gedrevenheid en collegialiteit tussen de 90 collega’s werkt inspirerend en geeft energie om elke dag het beste uit ons zelf te halen. Wat mij betreft heeft ESC nog een zeer groot potentieel. Mee helpen aan die verdere groei, dat is waar ik het voor doe! Ook de oplossingen en projecten waar ESC mee bezig is, zijn uiterst interessant en uitdagend! Sinds mijn studies ICT ben ik gefascineerd door de verscheidenheid van ICT oplossingen waar ESC in gespecialiseerd is. En als we nu kijken waar bedrijven als Exact en Microsoft allemaal mee bezig zijn, voorspelt dit dat ESC een boeiende toekomst tegemoet gaat”.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!