Transformeer uw (handgeschreven) analoge gegevens snel naar digitaal met de krachtige artificiële intelligentie van Excel en OneNote.

Algemeen
dinsdag, 4 juni, 2019
ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - Excel

We leven in een steeds digitalere wereld. We zijn eraan gewend om bijna alle gegevens binnen handbereik te hebben met een klik op een knop of een tik op het scherm. Maar vaak wordt informatie nog steeds aan ons doorgegeven op manieren die niet digitaal zijn, zoals ... papieren bonnen, print-outs van PowerPoint slidecks op conferenties of notities van een whiteboard tijdens een vergadering. Daarom heeft Microsoft manieren ontwikkeld om uw analoge gegevens eenvoudig naar een digitaal formaat om te zetten, zodat u productiever kunt werken.

Heeft u ooit een factuur, aankoopbonnetje of tabel-achtige informatie, in Excel willen scannen? Met de nieuwe invoeggegevens van de picture-functie kunt u, en het is net zo eenvoudig als een foto maken.
ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - Excel

Handig toch? Zo werkt het ...


Open Excel op je telefoon of tablet en tik op de knop Gegevens invoegen van afbeelding om aan de slag te gaan:

Insert data from picture button


Selecteer je gegevens vervolgens tot je ze omringd ziet door een rode rand en tik vervolgens op de knop Capture.
Indien nodig kunt u de formaatgrepen rond de randen van de afbeelding gebruiken om deze eerst op maat bij te snijden.


Ready to take a picture on an Android device


De krachtige AI-engine van Microsoft Excel verwerkt de afbeelding en converteert deze naar een vlot bruikbare tabel. Wanneer het uw gegevens voor het eerst importeert, geeft het u de kans om eventuele problemen die het tijdens het conversieproces heeft ontdekt, te corrigeren. Tik op 'Negeren' om door te gaan naar het volgende nummer of 'Bewerken' om het probleem te verhelpen.

Excel import data from picture gives you the ability to correct any issues it found when converting your data.

 

Druk op Invoegen wanneer u klaar bent en Excel voltooit het conversieproces en geeft uw gegevens weer.

Excel has converted your data, and returns it to the grid.

 

* De nieuwe functie 'Insert Data from Picture' / 'Gegevens invoegen uit afbeelding' wordt momenteel reeds ondersteund in 21 verschillende talen - waaronder ook het Nederlands, maar ook Frans, Duits, Engels, Pools, Turks, Spaans, Portugees, Italiaans, ...

 

-/-/-

-/-/-

 

En ken je deze gelijkaardige app reeds? Microsoft Whiteboard. Handgeschreven notities gemakkelijk converteren naar digitale tekst.

 

ESC - IT empowering business - Microsoft Whiteboard AppVroeger moest je aan het einde van vergaderingen whiteboardnotities met de hand kopiëren. Later kon je met je telefoon foto's van whiteboards maken. Hoe dan ook, je moest de notities wel nog steeds zelf typen.

Nu kunt u met 'ink grab tool' een foto maken van notities die op een fysiek whiteboard zijn geschreven, deze omzetten in digitale inkt in de Microsoft Whiteboard-app en doorgaan met brainstormen met anderen op het digitale canvas. Microsoft heeft ook handschriftherkenning ingebouwd in tools zoals OneNote, zodat je snel notities naar tekst kunt converteren om te delen in berichten, documenten of presentaties.

ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - Excel

 

-/-


Ook uw organisatie optimaliseren?

Onze +90 experts helpen u graag bij de transitie naar een 'moderne werkplek'. Bel: 09 329 93 06ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - security - cloud partner

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!