Microsoft brengt ‘dark mode’ uit voor Outlook en zo ziet het eruit

Algemeen
woensdag, 8 augustus, 2018

De geruchten deden al even de ronde, maar nu is dat bevestigd: Microsoft komt met een Outlook dark mode voor de desktopbrowsers. Het idee ontstond als een tijdelijke versie voor Halloween vorig jaar, maar kon daarna op veel bijval rekenen.

Deze nachtmodus vervangt het standaard themakleur door donkere kleuren, wat in de avonduren beter is voor je ogen. De optie is makkelijk in- of uit te schakelen via het bedieningspaneel.

“One of the most crucial principles we had when designing Dark Mode was to minimize the amount of eye strain that people felt,”. “Many email clients on the web today advertise a dark mode, but we learned from interviews with others and our own usage that having the reading pane be on-light while the rest of the interface was left on-dark often made the experience worse than if the full screen were left on-light.” Microsoft

De nachtmodus is voorlopig enkel beschikbaar als extra optie voor het standaardthema, maar Microsoft droomt hardop van een ‘dark experience’ voor alle thema’s. De dark mode kadert tenslotte in het verlengde van een stijlverandering en de toevoeging van heel wat nieuwe functies in Outlook. Wij hopen alvast dat Office 365 ook een dark mode krijgt.

Nieuwsbrief

Ons team van +80 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!