Snel en eenvoudig apps bouwen en workflows automatiseren. Microsoft kondigt AI Builder en PowerApps Portal aan voor het Power Platform.

Algemeen
donderdag, 13 juni, 2019
ESC - IT empowering business - microsoft power platform partner
De vernieuwde gebruikerservaring van het Power Platform

Geef iedereen de mogelijkheid om bedrijfsoplossingen te bouwen. Omdat Power BI, PowerApps en Microsoft Flow zijn ontworpen om samen te werken, kan iedereen in uw bedrijf nu snel en eenvoudig aangepaste apps bouwen, workflows automatiseren om de bedrijfsproductiviteit te verbeteren en gegevens analyseren voor inzichten, ongeacht hun technische expertise.


ESC - IT empowering business - microsoft power platform partnerWeinig code en geen code’ het zijn populaire buzzwoorden in de IT-sector en dat is ook Microsoft niet ontgaan. Net nu heeft Microsoft, op de Microsoft Business Applications Summit in Atlanta, een aantal nieuwe features aangekondigd voor hun Power Platform.


Met Power BI als business analytics platform; Flow, als motor voor workflow automatisatie; en PowerApps, als platform voor app-ontwikkeling – samen het Power Platform, krijgen gebruikers een krachtig instrumentarium die je data aan het werk zet. En met de toevoeging van AI en Machine Learning wil Microsoft de business intelligence software nog een pak slimmer maken.

PowerApps krijgt een nieuwe AI Builder tool die no-code ontwikkelaars toelaat om artificiele intelligentie en machine learning te gebruiken in hun apps. Zo zijn er een aantal prebuilt AI models zoals tekst- en objectherkenning. Het laat de gebruiker toe om bijvoorbeeld via de AI builder en Flow documenten laten inscannen van e-mails en de app de inhoud laten herkennen.

De basis, de voedingsbodem van de AI builder, begint met het toevoegen van databronnen. Hiervoor kunnen gebruikers beroep doen op de Data Connector tool die gebruikers toegang verschaft tot meer dan 250 data connectors zoals Salesforce, Oracle, Adobe en natuurlijk ook de Microsoft-services als Office 365 of Dynamics 365.

 Verder introduceert Microsoft ook PowerApps Portal, die de gebruiker niet langer limiteert tot de apps binnen de eigen organisatie, maar de gebruiker de flexibiliteit geeft om zijn websites te delen met partners en klanten.


Last but not least, Power BI krijgt een nieuwe lay-out die beter past bij de rest van Office 365 omgeving. Gelijktijdig debuteren enkele nieuwe features: de mogelijkheid voor gebruikers om commentaar te geven op rapporten, pagina’s toevoegen aan rapporten en er komt zelf support voor Siri shortcuts in iOS.


ESC - IT empowering business - microsoft power platform partner
Microsoft introduceert AI Builder tool en PowerApps Portal voor het Power Platform. De nieuwe functies geven de gebruiker de mogelijkheid om, dankzij AI en Machine Learning, eenvoudig een laag intelligentie toe te voegen en makkelijker samen te werken.

 


ESC - IT empowering business - gogogo


Ook uw organisatie optimaliseren?

Onze +90 experts helpen u graag bij de transitie naar een 'innovatieve werkplek'. Bel: 09 329 93 06

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!