Deze nieuwe Agenda-, Mail- en mobiele Outlook-functies helpen je dingen gedaan te krijgen.

Algemeen
donderdag, 7 juni, 2018
ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - cloud partner

Er zijn e-mails die beantwoord moeten worden, taken die uitgevoerd moeten worden en locaties die bezocht moeten worden. Nieuwe Outlook-functies – voor Windows, Mac, web en mobiel – helpen je je tijd te beheren en de belangrijkste taken te prioriteren. Deze nieuwe functies (binnenkort beschikbaar in Outlook voor iOS en Android) verbinden je met de mensen, apps en technologie die je productiviteit verbeteren en helpen jou en je bedrijf te beschermen.


Dit zijn de nieuwe mogelijkheden en mogelijkheden die binnenkort beschikbaar zullen zijn:Nieuw in Outlook Agenda

Herinneringen voor rekeningbetalingen.

We voegen rekeningbetalingen toe aan de afspraken die we jou automatisch helpen bijhouden. Net zoals reisreserveringen en pakketbezorgingsgegevens die in Outlook worden weergegeven met een samenvattingskaart bovenaan je e-mail, hebben we vandaag ondersteuning voor rekeningbetalingen toegevoegd. Outlook identificeert rekeningen die je per e-mail ontvangt, toont bovenaan een samenvatting en voegt automatisch een agenda-afspraak toe op de vervaldatum. Twee dagen vóór de vervaldatum ontvang je ook een e-mailherinnering, zodat je je rekeningen altijd op tijd kunt betalen.

ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - cloud partner

 

Voorgestelde afspraaklocaties en vergaderruimten – Je kunt nu nóg gemakkelijker en sneller een vergader- of afspraaklocatie toevoegen in Outlook. Nog voordat je begint te typen, geeft Outlook suggesties voor je vergaderlocatie, waaronder recentelijk gebruikte (en beschikbare) vergaderruimten en andere veelgebruikte locaties zoals “mijn kantoor”. Zodra je in het locatieveld begint te typen, stelt Outlook opties voor op basis van Bing en vult het je vergaderlocatie vervolgens automatisch aan met de nodige gegevens. Voor openbare locaties voegt de rijke locatiefunctie in Outlook het volledige adres toe aan je Outlook-agenda-afspraak. Vervolgens gebruikt Outlook voor iOS je huidige locatie, je bestemmingsadres en verkeersupdates om je via een melding te laten weten wanneer het tijd is om te vertrekken naar je volgende afspraak, om te verzekeren dat je daar op tijd aankomt. Binnenkort beschikbaar in Outlook voor Windows.

We hebben deze locatie- en contextbewuste benadering ook toegevoegd om de voorgestelde locaties nog verder te personaliseren wanneer je een agenda-afspraak op je mobiele apparaat maakt. Suggesties zijn gebaseerd op machine learning-modellen die rekening houden met je locatie, de lijst met deelnemers, de voorgestelde vergadertijd en andere elementen van je vergadering. Als je een vergaderruimte nodig hebt, toont Outlook welke ruimten in je organisatie beschikbaar zijn, zodat je met slechts één tik op een knop de beste optie voor je vergadering kunt kiezen. Via je mobiele apparaat een vergaderruimte reserveren wordt steeds gemakkelijker en sneller naarmate het leert wat je voorkeuren zijn. Beschikbaar in Outlook voor iOS.

Vergaderings-RSVP’s bijhouden en doorsturen – Het bijhouden van afspraken die je hebt georganiseerd of van plan bent bij te wonen is belangrijk voor tijdbeheer. Maar het beheren van deelnemers kan nóg effectiever zijn voor iedereen. Met Outlook kun je nu de bijgehouden antwoorden en RSVP’s voor je vergaderingen zien – zelfs voor degene die je niet hebt georganiseerd. Met dit inzicht kunnen uitgenodigde deelnemers hun tijd beter beheren en op basis van de plannen van anderen beslissen of ze de vergadering moeten bijwonen. Als je bijvoorbeeld weet wie erheen gaat, kun je wat tijd besparen als je beslist dat jij overbodig bent omdat andere teamleden al gaan.


ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - cloud partner


Als je een vergadering plant waarbij de lijst met deelnemers strikt moet worden gecontroleerd, geeft Outlook je bovendien de optie om het doorsturen van je agenda-uitnodiging toe te staan of te voorkomen. Selecteer onder Opties voor antwoorden de optie Nieuwe vergadering en schakel vervolgens het selectievakje Doorsturen toestaan in of uit. Binnenkort beschikbaar in Outlook voor Windows en de webversie van Outlook.


ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - cloud partner

ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - cloud partner


Outlook heeft ook het bijhouden van RSVP’s aangepast voor vergaderingen met veel deelnemers of grote vergaderingen. Als je een distributielijst gebruikt om meer dan 500 ontvangers te bereiken, houdt Outlook nu voor iedereen afzonderlijk de antwoorden bij. Je kunt nu op elk gewenst moment de details voor grote vergaderingen bijwerken als er wijzigingen nodig zijn, voor meer dan het maximale aantal van 500 ontvangers in Office 365-e-mail en -agenda’s. Beschikbaar in Outlook.

Meerdere tijdzones – Outlook vereenvoudigt het beheren van afspraken in verschillende tijdzones. Je kunt nu de begin- en eindtijd van afspraken en vergaderingen in verschillende tijdzones definiëren. Maak een reisafspraak met je vertrektijd in één tijdzone en je aankomsttijd in de lokale tijdzone van je bestemming. In het hoofdagendaraster kun je nu bovendien meerdere tijdzones weergeven in Outlook. In Windows kun je maximaal drie tijdzones toevoegen via Bestand > Opties > Agendatijdzones. Op een Mac kun je één extra tijdzone toevoegen via Outlook > Voorkeuren > Agendatijdzones. In de webversie van Outlook klik je op de vervolgkeuzepijl Tijdzone in je Agenda-vergaderingsuitnodiging om een extra tijdzone toe te voegen. Dankzij Outlook kun je nu in één oogopslag gemakkelijk begrijpen wat er over de hele wereld gebeurt en wanneer.


ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - cloud partner

 


Nieuw in Outlook Mail

Details van organisatiedirectory weergeven – Voor het geval je het hebt gemist: Outlook voegt nu de details van je organisatiedirectory aan je Outlook-contactpersoongegevens toe. We hebben deze nieuwe functie recentelijk aangekondigd onder Organisatie weergeven, zodat je snel kunt zien wie wie is in je bedrijf. Als je bedrijfsgegevens zijn verbonden met Azure Active Directory, kun je zien aan wie je contactpersonen verantwoording afleggen, wat hun positie in je bedrijfshiërarchie is en zelfs met welke collega’s ze het meest samenwerken. Dankzij Outlook weet je nu meer over wie jou kan helpen dingen gedaan te krijgen. Je kunt in je mobiele Outlook-app gewoon eenmaal op Zoeken tikken om snel je belangrijkste contactpersoon te identificeren, zijn visitekaartje te openen en zijn organisatiegegevens te bekijken. Beschikbaar in Outlook voor iOS.

 

ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - cloud partner


Proxy-ondersteuning
– Sommige organisaties hebben proxy’s in gebruik genomen om rechtstreekse toegang tot internet vanaf mobiele apparaten te blokkeren. Outlook ondersteunt nu bedrijven die SOCKS-proxy’s gebruiken voor aanvullende beveiliging tussen hun bedrijfsgegevens en internet. Beschikbaar in Outlook voor iOS en Android.

Bcc-waarschuwing – Het komt weleens voor dat je een bcc-ontvanger van een e-mailbericht bent en je graag wilt reageren. In het geval dat je de subtiele adressering niet hebt opgemerkt, beschermt Outlook je als je dat bericht beantwoordt, door je te waarschuwen dat je een bcc-ontvanger was. Je kunt er dan voor kiezen om niet iedereen in de lijst met ontvangers te beantwoorden, maar alleen de afzender. Beschikbaar in Outlook voor Windows.Binnenkort beschikbaar in Outlook voor iOS en Android

Conceptmappen synchroniseren – We voegen de mogelijkheid toe om een conceptbericht in Outlook op één apparaat op te stellen en op een ander apparaat af te maken. Begin een bericht op je mobiele apparaat en maak het af wanneer je weer aan je bureau zit – of andersom! Outlook helpt je dingen gedaan te krijgen wanneer het jou uitkomt. In mei 2018 beschikbaar in Outlook voor iOS. Beschikbaar in Outlook voor Windows, Mac en Android.

Office Lens-technologie in Outlook voor Android – Voor de momenten waarop je details moet vastleggen en delen in de vorm van een afbeelding, zoals een whiteboard, foto of document, hebben we een nieuw fotopictogram aan Outlook toegevoegd, geïntegreerd met Office Lens-technologie. Begin gewoon een nieuw bericht in Outlook en raak het nieuwe fotopictogram aan om een whiteboard, document of foto vast te leggen en onmiddellijk een bijgesneden en verbeterde afbeelding in je e-mailbericht in te sluiten. Outlook integreert de apps en services die je nodig hebt om productief te zijn, zodat je snel en gemakkelijk kunt delen wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt, met minder tikken op een knop en minder apps! In mei 2018 beschikbaar in Outlook voor Android.

 

ESC - IT empowering business - Microsoft Office 365 - cloud partnerSnel antwoord
– We maken het gemakkelijker om snel en zinvoller te antwoorden in Outlook. Door je berichtinhoud zichtbaar te houden en met een nieuw antwoordvak onderaan je scherm helpt Outlook je het gesprek gaande te houden met een moderne, chatachtige ervaring. In mei 2018 beschikbaar in Outlook voor Android en later deze zomer in Outlook voor Mac. Beschikbaar in Outlook voor iOS.

Favoriete personen – We hebben recentelijk de mogelijkheid aangekondigd om groepen en e-mailmappen in Outlook te identificeren, en zullen binnenkort de mogelijkheid toevoegen om je favoriete personen te taggen. Door je belangrijkste contactpersonen voorop te stellen in je mobiele zoekervaring, én boven op je berichtmappen, kun je snel de juiste personen identificeren om je te helpen meer gedaan te krijgen. Je zult ook vanuit Outlook op je mobiele apparaat favoriete personen kunnen identificeren, net zoals je dat momenteel op het web doet, en die getagde favoriete personen blijven consistent, zodat je ze op het web of onderweg kunt terugvinden. In juni 2018 beschikbaar in Outlook voor iOS en Android.

Office 365 Groepen voor OneNote en vergaderafspraken in Outlook – Je Office 365 Groepen bijhouden is nu nóg gemakkelijker dankzij de mogelijkheid om je groepsafspraken in Outlook te bekijken en toegang te krijgen tot het OneNote-notitieblok van je groep. Je kunt afspraken bijhouden in het visitekaartje van de groep en OneNote gewoon vanuit Outlook openen voor toegang tot de notities die je groep in zijn OneNote-notitieblok heeft gemaakt. In juni 2018 beschikbaar in Outlook voor iOS.

Externe inhoud blokkeren – Afbeeldingen die in e-mails zijn ingesloten, bevatten misschien inhoud die de afzender laat weten dat je zijn e-mail hebt geopend. Het kan voor digitale marketeers belangrijk zijn om bij te houden welke e-mails zijn geopend. Als je echter niet wilt dat dit wordt bijgehouden, helpt Outlook jou en je Postvak IN nu te beschermen en deze externe inhoud te blokkeren. In mei 2018 beschikbaar in Outlook voor Android.

Eén Office 365-account in Outlook – Een belangrijke steunpilaar van de Office 365-norm is het beleid voor gegevensbescherming en -compliance van onze grootste en zeer gereguleerde klanten naleven. Sommige bedrijven hebben een vereiste om alle communicatiegegevens binnen hun bedrijfsomgeving vast te leggen. Voor mobiele apparaten die door het bedrijf worden beheerd, helpt Outlook klanten het risico te verminderen dat gebruikers gegevens uit het Office 365-account van hun bedrijf kopiëren naar een persoonlijk account op een mobiel apparaat, of vanaf persoonlijke accounts per ongeluk bedrijfsgegevens verzenden. Bedrijven zullen binnenkort bedrijfsbeleid kunnen afdwingen op hun beheerde mobiele apparaten om één account in Outlook mogelijk te maken. In juni 2018 beschikbaar in Outlook voor iOS en Android.

 

 

Enkele van de nieuwe Outlook-functies – voor Windows, Mac, web en mobiel – die je helpen je tijd te beheren en de belangrijkste taken te prioriteren. Benieuwd naar wat Microsoft Office 365 nog voor u en uw organisatie kan doen? Ontdek het hier op onze website.SOURCE:
microsoft-365/blog - the Outlook team.

Nieuwsbrief

Ons team van +80 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!