14 januari 2020 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Denk dus tijdig aan uw overstap naar Windows 10.

Algemeen
woensdag, 5 december, 2018
ESC - IT empowering business - Microsoft Windows 10 partner

Op 22 oktober 2009, bij het uitbrengen van de Windows 7 besturingssoftware liet Microsoft weten dat ze 10 jaar productondersteuning zou geven op deze oplossing. Binnenkort, als deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 zodat zij hun investeringen kunnen richten op de ondersteuning en ontwikkeling van alle nieuwere technologieën. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020.

Vanaf dan worden er geen technische ondersteuning en geen automatische updates ter bescherming van uw pc meer geleverd voor het product. Onze experts raden u daarom ten zeerste aan om tijdig over te stappen naar Windows 10 voor januari 2020 ... om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die 'plots' niet langer beschikbaar is.


ESC - IT empowering business - Microsoft Windows 10 partnerWat betekent het einde van de ondersteuning voor mij?
Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken?
U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt uw pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico's. U kunt Windows gewoon blijven starten en uitvoeren maar u ontvangt geen softwareupdates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Wat moet ik doen?
De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc's zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden. 14 januari 2020 lijkt vandaag nog ver van ons verwijderd - MAAR (afhankelijk van uw netwerk) mag u deze transitie niet tot het allerlaatste moment voor u uitschuiven. Contacteer zeker tijdig onze experts ... en zij helpen u graag/goed bij deze overstap van Windows 7 naar Windows 10. Bel: 09 329 93 06


SOURCE: Microsoft support blog.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!