De vaardigheidskloof in de verwerkende industrie optimaliseren met Microsoft 365.

Algemeen
vrijdag, 26 april, 2019
ESC - IT empowering business - Microsoft Dynamics 365 en Surface decive partner

De verwerkende industrie wordt getransformeerd door de opkomst van nieuwe, digitale, industriële technologie, ook wel Industry 4.0 genoemd. Elke fase in de productie wordt veranderd door nieuwe technologieën. De productiviteit neemt toe, bewerkingen worden geoptimaliseerd en er ontstaan nieuwe groeisectoren. Fabrikanten die willen profiteren van de mogelijkheden die deze nieuwe technologie biedt, moeten ervoor zorgen dat hun personeel over de juiste vaardigheden en hulpmiddelen beschikt.

Dit geldt met name waar het eerstelijns medewerkers betreft. In de verwerkende industrie bestaan de eerstelijns medewerkers uit 'de werknemers die producten en materialen leveren, de productkwaliteit aansturen en cruciale apparatuur aan de gang houden'. Om de fabrikant bij te staan bij hun digitale transformatie zijn er nieuwe manieren van werken met Microsoft 365 mogelijk gemaakt, zodat eerstelijns medewerkers efficiënter kunnen leren, communiceren en samenwerken.


Eerstelijns medewerkers bijspijkeren en professioneel uitrusten

Met de komst van Industry 4.0 moeten fabrikanten zich een nieuw beeld vormen van de functies, vaardigheden en hulpmiddelen om het werk in hun hele organisatie te kunnen transformeren. Dit betekent dat ze moeten voorzien in digitale en ‘zachte’ vaardigheden, werknemers moderne hulpmiddelen moeten verschaffen en de grenzen van de technologie oplossen door middel van een nieuwe, diepgaande betrokkenheid. In een almaar digitaler en complexer wordende landschap, ontwikkelen de vereiste vaardigheden voor werknemers zich razendsnel en wordt het voor het personeel steeds moeilijker om bij te blijven.ESC - IT empowering business - Microsoft 365 partner


De oplossingen van Microsoft 365 waarmee eerstelijns medewerkers kunnen leren, communiceren en samenwerken, zijn onder meer:

  • Dankzij Microsoft Teams en SharePoint Online kunnen fabrikanten opleidingen veilig op één plek onderbrengen, onboarding- en trainingsmaterialen makkelijk distribueren en alle organisatieniveaus verbinden om aanbevolen procedures te vinden en delen.

 
Om werknemers te kunnen laten functioneren in een digitale productieomgeving biedt Teams één hub voor teamwerk, zodat de productie kan worden gecommuniceerd, gecoördineerd en gezamenlijk tot stand kan worden gebracht – van de tekenkamer tot de fabrieksvloer.

  • Eerder dit jaar heeft Microsoft nieuwe mogelijkheden aangekondigd, waaronder spoedberichten, locatiedeling en aantekeningen bij afbeeldingen, die organisaties kunnen gebruiken om een veiligere en efficiëntere werkruimte te creëren. Met deze functies kunnen werknemers bijvoorbeeld de plaats van een gevaarlijke lozing vaststellen, communiceren en delen, ten einde operationele onderbrekingen te verminderen.


Afbeelding van drie telefoons met een spoedbericht, een gedeelde plaats en een aantekening bij een afbeelding in Teams.


  • Microsoft Teams is bovendien uit te breiden, waardoor bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen transformeren met behulp van Microsoft Flow en PowerApps. Met deze services kunnen dagelijkse activiteiten worden gedigitaliseerd. Denk aan documentatie tijdens kwaliteitsbewaking, het vastleggen van gegevens en voorraadbeheer. Dit verlaagt de kosten en geeft eerstelijns medewerkers meer tijd om zich te richten op belangrijkere activiteiten.

Naarmate Industry 4.0 de verwerkende industrie hervormt, blijft het zoeken naar nieuwe innovaties om werknemers te laten leren, communiceren en samenwerken een topprioriteit. Microsoft gaat deze uitdagingen aan met doorbraken in hardwareontwerp, AI (kunstmatige intelligentie) en ‘mixed reality’ met HoloLens 2, en via bedrijfsklare oplossingen met Dynamics 365 en partners in de industrie.

  • Dankzij Dynamics 365 Remote Assist kunnen technici problemen sneller oplossen doordat ze externe deskundigen sneller kunnen oproepen via Microsoft Teams, die vervolgens op afstand begeleiding bieden met behulp van aantekeningen bij mixed reality, het delen van diagrammen en schema’s. En met Dynamics 365 Guides kunnen werknemers nieuwe vaardigheden leren via stapsgewijze instructies die ze naar de juiste hulpmiddelen verwijzen en hoe ze deze in een echte werksituatie moeten gebruiken.

Hoe we onze klanten laten slagen?

Toonaangevende organisaties kiezen voor Microsoft 365 om hun werknemers op alle niveaus voor te bereiden, uit te rusten en zelfstandiger te maken. Team ESC verheugt zich enorm op de opportuniteit om organisaties te kunnen helpen transformeren, en dit is nog maar het begin. #goesting


Ook uw organisatie optimaliseren?

Onze +80 experts helpen u graag bij de transitie naar een 'moderne werkplek'. Bel: 09 329 93 06


Kom luisteren naar onze experts tijdens de insprerende ontbijtsessie over Microsoft 365 op vrijdag 10/05/2019. (update: deze sessie is ondertussen volzet). Een extra ontbijtsessie Microsoft 365 werd ondertussen voorzien - één week later - op vrijdag 17/05/2019

Of kom naar de Microsoft Power Platform ontbijtsessie op vrijdag 24/05/2019-/-SOURCE : Microsoft blog

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!