Opvallend meer thuiswerkers wegens het coronavirus, vergader op afstand met Microsoft Teams

Algemeen
donderdag, 12 maart, 2020

Opvallend meer thuiswerkers wegens het COVID-19 virus. Minder klantenbezoeken, evenementen of vergaderingen voor hen deze week en dat brengt de nodige obstakels met zich mee.

Ondanks het coronavirus werken de meesten onder ons gewoon door. Meer op afstand, dat wel. Het is even aanpassen, maar vergaderen op afstand is een fluitje van een cent met Microsoft Teams. En via een videoverbinding kan je prima je hand opsteken als je iets wil inbrengen, zonder dat iedereen door elkaar praat.

Microsoft teams is onderdeel van alle Office365 licenties. Voor klanten zonder office 365 abonnement voorziet Microsoft tijdelijk een gratis volledig functionerende versie.

Welke mogelijkheden zijn er?

Individuen

Als je aan de slag wil met Teams kan je een van onderstaande mogelijkheden uitproberen.

  • Als je een e-mailadres hebt via je werk of school, log dan in via deze link. Microsoft brengt je in een mum van tijd naar Teams.
  • Als je een e-mailadres zoals Gmail of Outlook gebruikt, kan je je aanmelden voor de freemium-versie van Teams door deze link te volgen.

IT-professionals

De bovenstaande selfservicelinks werken prima voor individuen, maar als je een IT-professional bent die Teams centraal wil uitrollen, kan je het volgende doen:

  • Als je werkt voor een bedrijf waarvoor momenteel geen licentie voor Teams is verleend, biedt Microsoft zes maanden lang een gratis Office 365 E1-licentie aan. Hiervoor kan je contact met ons opnemen.
  • Als je in het onderwijs werkt gebruik dan Office 365 A1. Deze gratis versie van Office 365 is beschikbaar voor alle onderwijsinstellingen. Meld je aan via deze link.

Bijkomend verzekert Microsoft zich ervan om de capaciteit van hun cloud-omgeving te verhogen & heft ook de limieten per Microsoft Team op.

Uiteraard helpen we je graag verder bij eventuele vragen.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!