UPDATE bereikbaarheid en alternatieve routes naar ESC hoofdkantoor tijdens werken aanleg van nieuw op- en afrittencomplex aan E17 in De Pinte.

Algemeen
dinsdag, 16 april, 2019
ESC - IT empowering business - HQ kantoor De Pinte - welkom

De komende maand hebben we alweer niet minder dan 4 informatieve ontbijtsessie's voor u op de agenda staan. Hierbij een essentiële UPDATE van de gewijzigde verkeerssituatie rondom ons kantoor.ESC - IT empowering business - werken rondom kantoor De PinteHet Agentschap Wegen en Verkeer startte op 6 november 2018 met de heraanleg van het op- en afrittencomplex in De Pinte. De heraanleg moet er vooral voor zorgen dat de kruispunten van de op- en afritten van de E17 met de N60 veiliger worden. Ook vlotter rijden op de N60 en veilig fietsen zijn uitgangspunten.UPDATE

 

Fase 2B: 25 februari tot juni 2019

Vanaf 25 februari start opnieuw een fase met hinder voor het verkeer op de N60. De aannemer werkt dan op de N60 in de richting van Gent:

 • Heraanleg wegdek N60
 • Sanering van brug over de E17 (brughelft richting Gent)
 • Bouw helft van nieuwe rotonde
 • Aanleg carpoolparking

Verkeerssituatie op:

N60:

 • Alle verkeer op rijrichting Oudenaarde: één rijstrook in elke richting.
 • Het verkeer van de industriezone Eke-Nazareth blijft bereikbaar via de N60. Het verkeer dat de industriezone wil verlaten zal moeten omrijden via de Weefstraat en  afhankelijk van de bestemming keren aan de rotonde Bonaparte over doorrijden via de N60.
 • Fietsers blijven de omleiding volgen en rijden van voor Den Beer tot de rotonde Bonaparte via de Grote Steenweg en Steenweg (N60C). Tussen de rotonde Bonaparte en de rotonde Begoniastraat kunnen fietsers wel nog langs de N60 fietsen.
 • Bussen volgen een beperkte omleiding. 

 

E17:

 • De oude afrit van de E17 vanuit Kortrijk blijft afgesloten. Verkeer met bestemming N60 richting Gent maakt gebruik van de nieuwe afrit en keert aan rotonde Begonia. 
 • De afrit van de E17 vanuit Antwerpen naar de N60 (beide richtingen) is afgesloten. Afhankelijk van de bestemming rijdt het verkeer om via complex Deinze en daar keren ofwel afrijden en verder rijden via de N35 en de N60.
 • De oprit vanuit Oudenaarde naar E17 Kortrijk is dicht, het verkeer wordt ook hier omgeleid via het complex Deinze.
 • Het verkeer van Gent dat naar de E17 richting Antwerpen wil, keert aan de rotonde Begoniastraat.
 • Verkeer van Kortrijk met bestemming De Pinte neemt de nieuwe afrit en volgt de lokale omleiding

 

 

 Alternatieve routes

Gedurende een halfjaar verwachten we veel hinder op de N60. We raden u aan om te kiezen voor alternatieve routes. Het verkeer van Brussel rijdt via de afrit Merelbeke en volgt de R4-Binnenring richting Gent en kan zo naar de N60 richting de Pinte. Het verkeer uit Antwerpen rijdt ook via de R4-Binnenring richting Eeklo en kan zo de N60 oprijden. Als u uit Oostende komt, rijdt u best via afrit 'Flanders Expo' (B401) naar de R4-Buitenring richting Zwijnaarde en zo naar de N60 richting De Pinte. 
SOURCE: website van het Agentschap Wegen en Verkeer - Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!