Microsoft laat de Surface Hub 2 zien

dinsdag, 25 september, 2018

Vandaag demonstreert Microsoft voor de eerste maal hun nieuwe hardware Surface Hub 2. Dat gebeurde tijdens een keynote van de Microsoft Ignite conference. Het is de eerste keer dat de nieuwe hardware publiekelijk tentoongesteld wordt en dat we een glimp opvangen van de nieuwe software onder de motorkap.

In het kort: Microsoft toonde een 50-inch roterende display. De inhoud beweegt mee met de rotatie van het scherm dankzij vloeiende animaties. Dat laatste is onderdeel van de nieuwe Windows Core OS. En sluit aan bij de inspanningen van Microsoft om hun operating system te modulariseren.

Verder toonde Microsoft ook de toevoeging om snel aan te melden, met meerdere gebruikers, via een handige vingerscanner. De persoon die zich aanmeldt krijgt meteen een overzicht van de meest recente documenten. Zodra een tweede persoon zich op dezelfde manier aanmeldt splitst het scherm zich in tweeën. Dat staat toe om met meerdere accounts samen te werken op één scherm.

Op de definitieve lancering van de Surface Hub 2 is het nog even wachten. Microsoft schuift Q2 van 2019 naar voren als streefdatum. Maar dat is zonder de nieuwe toepassingen gerekend. Daarvoor is het wachten tot 2020.

Link naar de video

Nieuwsbrief

Ons team van +80 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!