Opgelet, Microsoft neemt afscheid van Windows 7

woensdag, 15 januari, 2020

Vandaag is een grote dag voor Windows. Na 11 jaar stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 7. Het besturingssysteem is nog steeds actief op 26% van alle pc’s wereldwijd, begon als een vervanger van het geplaagde Windows Vista en won snel aan populariteit dankzij een nieuwe taakbalk, beter bestandsbeheer en transparante schermen enz…

Microsoft heeft de laatste jaren verwoede pogingen gedaan om Windows 7 gebruikers gratis te laten overschakelen naar Windows 10, maar nu zullen miljoenen PC’s alsnog kwetsbaar zijn voor cyberrisico’s. De slogan “I’m a PC, and Windows 7 was my idea” waarmee Windows 7 indertijd werd gelanceerd nemen sommige iets té letterlijk, zo blijkt.

Wat verandert er vanaf 14 januari 2020?

Windows 7 en Windows Server 2008 gebruikers krijgen geen automatische software- of beveiligingsupdates meer. Zij lopen voortaan veel meer kans om het slachtoffer te worden van een cyberaanval op hun IT-en netwerkomgeving.

Om dit op te vangen biedt Microsoft Business & Education gebruikers wel de mogelijkheid om tegen betaling extra security updates te ontvangen. Exacte prijzen zijn nog niet beschikbaar, maar naar verluid ligt de prijs tussen $25 en $50 per machine en is deze 2 maal zo duur voor Windows 7 Pro gebruikers. Deze prijzen zijn uiteraard afhankelijk van het aantal PC’s in gebruik, maar de kost zal nog steeds aanzienlijk zijn voor grotere bedrijven. Verder krijgen Windows 7 klanten die een actieve Windows 10 licentie hebben nu ook één jaar lang gratis updates voor Windows 7 om de transitie te vereenvoudigen.

Deze stopzetting van Windows 7 support is het einde van een tijdperk en voor sommige bedrijven een serieuze meerprijs in de toekomst. Wij zien vooral een mooie opportuniteit om uw huidige ICT-infrastructuur klaar te zetten voor de volgende 10 jaar. Graag kijken we samen met u na hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!