Gesibois

ESC - IT empowering business - Gesibois partner
“Wij vonden bij ESC bekwame mensen die weten waarover ze spreken."

Sinds Gesibois zijn beheer toevertrouwt aan Exact Globe, wandelt het bedrijf een nieuw tijdperk binnen, een tijd die synoniem staat voor een volledig beheer van de cijfers en realtime zicht op de activiteiten en de financiële gezondheid van de onderneming.
 
“We wilden ons bedrijf uitrusten met ERP, met andere woorden: een geïntegreerde oplossing die ook de zekerheid gaf dat we ze gemakkelijk aan onze eigen behoeften konden aanpassen zonder dat we bij elke aanpassing de structuur moesten veranderen”, aldus Michel Henricot.
 
Flexibiliteit is om een andere reden een belangrijke eigenschap. “Gesibois is het eerste bedrijf dat we kochten”, zegt Tom Oostendorp, “maar er kunnen nog overnames volgen. We hebben namelijk een holding opgericht. De oplossing moest dus vlot kunnen worden aangepast aan de kenmerken van andere bedrijven die op termijn deel zouden uitmaken van onze holding.”  Daarnaast wilde het tweetal met de software gestandaardiseerde rapporten kunnen genereren en analyseren.
 
Er werden verschillende oplossingen getest. Uiteindelijk viel de keuze op Exact Globe, om de eenvoudige reden dat de software perfect beantwoordde aan de twee bovenvermelde voorwaarden. “Er is een SDK (Software Development Kit) beschikbaar waardoor modules en functies kunnen worden ontwikkeld als aanvulling op de basisoplossing. Het is erg fijn om een oplossing te kunnen vinden voor elke uitdaging die ons pad kruist. Wanneer we voor een muur komen te staan, gaan we die gewoon uit de weg. Er is steeds een pasklare oplossing binnen handbereik.” Met het bijkomende voordeel dat het een samenhangend geheel blijft. “De eindgebruiker heeft nooit het gevoel dat hij zijn omgeving verlaat”, voegt Tom Oostendorp er nog aan toe.
 
Maar dat zijn niet de enige argumenten ten gunste van Exact Globe: de twee nieuwe bestuurders noemen bijvoorbeeld ook nog de kostprijs van de oplossing, de licentievoorwaarden en het feit dat Exact een bedrijf is met een internationale uitstraling. “Dat geeft ons een betere garantie op continuïteit van de softwareontwikkeling.”
 
Zowel voor de implementatie als de bijkomende ontwikkeling richtte Gesibois zich tot ESC, partner van Exact. “Wij vonden er bekwame mensen die weten waarover ze spreken. We hebben het gevoel dat we in goede handen zijn. En dat is van essentieel belang voor een bedrijf als het onze”, beklemtoont Tom Oostendorp. “Voordat je zelfs maar kan beginnen met het invoeren van gegevens in het systeem, moeten de consultants eerst de informatiestromen in het bedrijf begrijpen: hoe het bedrijf functioneerde en hoe het zal functioneren. Dit is essentieel voor de identificatie en het leggen van logische verbanden over de processen heen. ESC voldeed aan deze verwachting.”

 

Gebruikte tools

Contacteer ESC

Contacteer ons voor een aanbod op uw maat.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!