Henrad

ESC - IT empowering business - Henrad radiatoren partner
"ESC levert flexibele en veilige storage van EMC met hybride cloudoplossing."

Een veilige haven voor alle data binnen de bedrijfsmuren is voor Henrad cruciaal. Toen de oude storageoplossing aan vervanging toe was, ging de bekende radiatorenfabrikant voor het eerst in zee met ESC. De hybride cloudoplossing van EMC die ESC aan Henrad voorstelde was meteen een schot in de roos, zo blijkt enkele maanden na de implementatie van de nieuwe installatie.

Samen met ESC selecteerde Henrad een nieuwe oplossing op basis van verschillende parameters: technische aspecten, prijs, flexibiliteit, …. Als meest geschikte leverancier kwam EMC Storage uit de bus. Het systeem dat ESC bij Henrad neerzette is een zogenaamde ‘hybride cloudoplossing’. Daarbij wordt lokaal gewerkt op één box en realtime over het internet wordt gesynchroniseerd met een tweede box. De lokale storagebox kwam op de site van Henrad in Herentals te staan, de andere werd remote geplaatst op een locatie in Brussel bij een derde partij.

Ook op het vlak van support weet ESC het verschil te maken. “De filosofie van ESC is dat ze altijd bereikbaar moeten zijn. Het is niet erg waarschijnlijk, maar mocht de storage ooit falen en wij kunnen het probleem niet zelf oplossen, dan willen we in een kritische omgeving als de onze meteen hulp van onze partner. Die standby-service zit gewoon inbegrepen in het totaalpakket dat we bij ESC hebben aangekocht. Ook dat was bij andere partijen niet altijd het geval. Daarnaast kregen we een uitgebreide handleiding mee, zodat we nu ook zelf heel goed gedocumenteerd zijn”, legt Dirk Adriaensen uit. “Die flexibiliteit appreciëren we enorm in een partner. Naar de toekomst toe valt het zeker niet uit te sluiten dat we ESC ook voor andere zaken die binnen hun core business vallen zullen aanspreken.”

 

Contacteer ESC

Contacteer ons voor een aanbod op uw maat.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!