Immogra

ESC - IT empowering business - Immogra partner
"De migratie is heel professioneel aangepakt, zonder valse beloftes."

 

Immogra geeft medewerkers de middelen om snel en efficient te kunnen werken

Het gaat goed bij vastgoedontwikkelaar Immogra. De organisatie groeit verder en dat vraagt om meer structuur. Momenteel zijn een 500-tal appartementen en woningen in aanbouw, terwijl er nog eens 500 in de pipeline zitten. Vanuit dit perspectief besliste men om de IT te optimaliseren aan de nieuwe noden.

Directie-attaché Martine Callewaert die het project leidde: "De oude IT-systemen werkten natuurlijk nog en dan voelt men de nood niet zo sterk om te vernieuwen. Maar omdat de servers echter bijna uit garantie waren, hebben we beslist om alles eens grondig te laten analyseren. We waren namelijk onlangs in contact gekomen met ESC die een vrijblijvende ‘analyse van de huidige realiteit’ voorstelden en dat leek ons een interessant idee."


Continuïteit en bedrijfszekerheid
Uit de analyse bleek dat de continuïteit en de bedrijfszekerheid van de bestaande configuratie eigenlijk niet 100% gegarandeerd kon worden. Dieter Claus, infrastructuurmanager bij ESC: "Op zich draaide alles redelijk stabiel, maar men was te weinig voorbereid op grotere onverwachte calamiteiten. Daarnaast waren er nogal wat kleine ergernissen bij de gebruikers wegens de trage respons van de IT-infrastructuur."


Productiviteit waarborgen
Genoeg redenen dus om de IT-systemen te vernieuwen. Martine Callewaert: "Wanneer je als bedrijf uitbreidt, moet je dat kunnen doen zonder het risco dat alles uitvalt. We verwerken steeds meer gegevens, er zijn meer mensen tegelijk op onze IT-systemen bezig en dan moeten we de productiviteit kunnen waarborgen.“


ESC - Immogra - ICT partner


Half uur per dag tijdwinst
Een nieuwe server, zorgde voor een back-upsysteem waarvan de goede werking dagelijks gecontroleerd wordt. Een UPS noodbatterij systeem zal de korte stroomonderbrekingen opvangen.

Er gaat nu een back-up met een lange historiek naar een NAS-systeem en een tweede back-up naar een draagbare schijf. Die kan eenvoudig gewisseld worden om mee te nemen en elders te bewaren. De servers werken virtueel, waardoor minder hardware vereist is en alles in één keer naar de back-up kan.
De meeste medewerkers van Immogra kregen een nieuwe pc, sommigen met een tweede beeldscherm. Martine Callewaert: "Nu werkt iedereen via een performanter systeem en we voelen allemaal dat het onbelemmerd vooruit gaat. We hadden eigenlijk deze beslissing al eerder moeten nemen. Alle kleinere problemen zijn ondertussen eveneens weggewerkt. Zelf win ik zowat een half uur per dag dankzij de snellere reactietijden en naar ik hoor van mijn collega’s ben ik niet de enige die heel blij is met deze tijdswinst.."


Zonder valse beloftes

Martine Callewaert: "De migratie is heel professioneel aangepakt, zonder valse beloftes. Je weet op voorhand zwart-op-wit wat je zal krijgen en je krijgt ook wat je gevraagd hebt. Zo had ESC voorspeld dat er in het begin nog wat finetuning nodig zou zijn om de nieuwe server helemaal stabiel te krijgen. Daarbuiten hebben we niet veel van de migratie gemerkt. Zelfs zonder eigen IT'ers in ons bedrijf is die adaptatie vlot verlopen. De collega’s van ESC zijn eigenlijk 24/7 onze collega’s. Ze beheren de hele infrastructuur en iedereen kan met gelijk welke vraag altijd bij hen terecht. Vragen worden trouwens snel en klantvriendelijk opgelost." We hebben onze mensen finaal een omgeving gegeven waarin het werken gemakkelijk gaat. Men apprecieert dat."


ESC - Immogra - ICT partner


Eenvormige manier van werken
Bij Immogra werken steeds meer mensen en daardoor hadden we nood aan een grondig herwerkt professioneel kader. Martine Callewaert: "We willen iedereen volgens hetzelfde stramien laten werken. Het heeft geen zin om elke nieuwe medewerker zijn eigen manier van werken te laten ontdekken. Door meer structuur te creëren en meer processen te documenteren, creëren we een duidelijk uniform actieplan voor onze medewerkers. De verschillende projecten verlopen nu strikt gelijkvormig."


Dubbel werk vermijden
In het verlengde hiervan gaat bij Immogra binnenkort ‘fase twee’ van start waarbij men samen met ESC - Microsoft Dynamics CRM gaat installeren en zal aanpassen aan de eigen werking. Deze software zal veel dubbele ingave van data vermijden, manueel Excel-werk vervangen en alle vastgoedprojecten beter documenteren. In het licht van de wettelijk verplichte tienjarige opvolging van aannemingen zal het voor extra zekerheid zorgen. Iedereen zal alleen toegang hebben tot de laatste versie van de projectinformatie. Dat geldt niet alleen voor het kantoor in Gent, ook externe makelaars en de medewerkers in het Brusselse kantoor van Immogra zullen op dezelfde projectinformatie werken.

 

ESC - Immogra - ICT partner

 

Over Immogra
Reeds 50 jaar vormen kennis, traditie, vertrouwen en kunde de solide pijlers van vastgoedontwikkelaar IMMOGRA. Ondertussen staan meer dan 3.500 realisaties op hun naam, waaronder appartementen, kantoren, commerciële ruimtes, verkavelingen en assistentieflats.

De focus ligt op eigentijdse ontwikkelingsprojecten waarbij steeds rekening gehouden wordt met de toekomstgerichte woonwensen van hun klanten. Op het vlak van duurzaamheid worden alleen kwaliteitsvolle materialen gebruikt, in combinatie met vooruitstrevende en milieuvriendelijke technieken..
Immogra heeft in de loop der jaren een sterk kwaliteitsimago weten op te bouwen, gesteund op ligging, architectuur, kwaliteit en duurzaamheid. Hiervoor wordt samengewerkt met gereputeerde architecten en aannemers. Een aankoop bij Immogra staat voor een waardevaste en toekomstgerichte investering.


check website: ImmograGebruikte tools

Contacteer ESC

Contacteer ons voor een aanbod op uw maat.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!