Play AV

ESC - IT empowering business - Play AV partner
Op één maand tijd werd de ganse ICT-infrastructuur vernieuwd zonder dat iemand hier enige hinder ondervond.

Samenwerking met ESC ruggengraat voor toekomstige groei bij audiovisueel bedrijf Play AV


“Er was meteen chemie tussen ons en ESC. Allicht omdat ESC, als ondernemend familiebedrijf, pragmatisch denkt én handelt zoals wij!”
quote: Frieda Wilms, CFO, Play AV

“Mobiel werken, een 100% beveiligd netwerk en 24/7 toegang tot informatie: het leken ons absolute vereisten om ook in de toekomst succesvol te kunnen blijven. We kwamen dan ook tot de conclusie dat we moesten overschakelen op één centrale ICT-ruggengraat.”
quote: Frieda Wilms, CFO, Play AV

“Op één maand tijd heeft ESC de ganse ICT-infrastructuur vernieuwd zonder dat iemand hier enige hinder ondervond.”
quote: Frieda Wilms, CFO, Play AV

 

 ESC Play AV testimonial - Frieda Wilms

 

Play AV is sinds de oprichting als éénmansbedrijf in 1988 uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de audiovisuele sector. Onder de drijvende kracht van oprichter en CEO Dirk Verhellen wordt ook vandaag nog flink aan de weg getimmerd: de woorden ‘professioneel groeien’ komen voor dit bedrijf zeker niet uit de lucht gevallen.
Zo mondden twee overnames van sectorgenoten (AV Line en AV studio) in 2014 uit in een volledige juridische integratie: Play AV kan vandaag niet zonder trots uitpakken met een omzet van 12 miljoen euro en 50 medewerkers, verdeeld over 3 vestigingen in Gent, Brussel en Antwerpen.


‘Play to impress’
De kernactiviteiten van Play AV: de verkoop, verhuur en dienstverlening rond audiovisuele producten (beeld, licht en geluid), zowel voor kleine als voor grote ondernemingen. De slogan van het bedrijf - ‘Play to impress’ - geeft op een krachtige manier de missie weer die men er hoog in het vaandel draagt: klanten helpen om door middel van licht, geluid en beeld een sterke indruk na te laten.


De lijst met referenties van Play AV oogt dan ook indrukwekkend: de Ghelamco-arena in Gent, de VRT Terzake-studio, BMW, Technopolis, Bouwbedrijf Willy Naessens, ...
Frieda Wilms, CFO bij Play AV: “De audiovisuele wereld evolueert bijzonder snel. Mede dankzij onze fusies hebben wij in een mum van tijd een enorme multidisciplinaire expertise in huis gehaald.”

 

ESC Play AV testimonial - BMW

 

ICT-netwerk: ruggengraat voor toekomstige groei samen met ESC

De fusies van Play AV bleven niet zonder gevolgen op informaticavlak. De groep zat immers opgezadeld met een enigszins verouderde informatica-infrastructuur, die bovendien verdeeld was over 3 vestigingen.
“De drie aparte informaticanetwerken vormden een rem op onze ambitieuze groeidoelstellingen. Mobiel werken, een 100% beveiligd netwerk en 24/7 toegang tot informatie: het leken ons absolute vereisten om ook in de toekomst succesvol te kunnen blijven. We kwamen dan ook tot de conclusie dat we moesten overschakelen op één centrale ICT-ruggengraat die professioneel moest uitgebouwd worden,” legt Frieda Wilms uit.


ESC: de virtuele IT-manager
Bij de beslissing om het informaticanetwerk volledig te vernieuwen en te centraliseren ging Play AV niet over één nacht ijs. Aangezien de onderneming zelf maar een beperkte informaticakennis in huis had, zocht men intensief naar een ICT-partner die kon optreden als een virtuele IT-manager voor het bedrijf.
Polyvalentie was dan ook belangrijk: de nieuwe informaticapartner moest expertise in huis hebben rond zowel hardware als security, back-up én telecom.
Reeds bij het eerste contact met ESC bleek het goed te zitten. Frieda Wilms: “Er was meteen chemie tussen ons en ESC. Allicht omdat ESC, als ondernemend familiebedrijf, pragmatisch denkt én handelt zoals wij!”
De eerste opdracht van ESC: de overschakeling naar een gloednieuwe infrastructuur in goede banen leiden. Het project verliep feilloos: “Op één maand tijd heeft ESC de ganse ICT-infrastructuur vernieuwd zonder dat iemand hier enige hinder ondervond,” vertelt Frieda Wilms enthousiast.


Virtualisatie: efficiënt en betrouwbaar, 24/7
De vereisten van Play AV qua back-up en beveiliging lagen vrij hoog. Het bedrijf werkt immers voortdurend op complexe klantenprojecten, die vaak onder sterke tijdsdruk moeten opgeleverd worden. Het verlies van cruciale data of een slechte toegang tot informatie door performantie- of serverproblemen moest te allen prijze vermeden worden.
ESC koos daarom voor virtualisatietechnologie op basis van EMC. Het nieuwe netwerk is niet alleen veel performanter dan voorheen, het is ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Volgens Frieda Wilms volstaat een halve dag per maand ruimschoots om het ganse netwerk draaiende te houden.
Bovenop een betrouwbare back-up van de gegevens zorgt de oplossing die ESC implementeerde, voor een 100% waterdichte ‘disaster recovery’. Frieda Wilms: “Onze systemen zijn in die mate ontdubbeld dat er in geval van een eventueel probleem op hardwareniveau meteen wordt overgeschakeld naar een back-upoplossing. In de praktijk zouden de gebruikers dus gewoon kunnen doorwerken!”


Menselijk contact op de eerste plaats bij ESC
Frieda Wilms is vol lof over de samenwerking met ESC. Volgens haar is een goed menselijk contact met de informaticapartner veel belangrijker dan een ingewikkeld onderhoudscontract.
“Met ESC is het heel eenvoudig samenwerken: als er een probleem is, bellen wij en binnen de kortste tijd staan ze klaar om ons te helpen, eenvoudig en zonder poespas. Wat wil je nog meer?” stelt Frieda Wilms tot besluit.

Gebruikte tools

Contacteer ESC

Contacteer ons voor een aanbod op uw maat.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!