Terre Bleue

ESC - IT empowering business - terre bleue partner
Op ieder ogenblik kunnen inspelen op de wensen van de markt door een betrouwbare IT-infrastructuur.


Terre Bleue is een jong Belgisch modelabel, opgericht 2002. De roots van het bedrijf gaan echter terug tot 1938: samen met enkele familieleden richtte Maurice Perquy toen een groothandel in textielproducten op. Vandaag vertegenwoordigt Dirk Perquy als CEO de derde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf. Nu ook zoon Peter de rangen vervoegde, staat ook de vierde generatie klaar om over enkele jaren de teugels over te nemen.
De vroegere kindercollectie CF Company, die de inspiratiebron was voor de Terre Bleue damescollectie, werd in 2008 omgedoopt tot Terre Bleue. Sinds zomer 2009 is het Terre Bleue universum uitgebreid met een herencollectie. Sinds dan is Terre Bleue een echt ‘family brand’ geworden. Verschillende medewerkers staan in voor de styling, terwijl de productie in onderaanneming gebeurt.

Het gamma van Terre Bleue wordt via drie kanalen gecommercialiseerd. Het merk is aanwezig in enkele honderden modeboetieks, maar wordt ook verdeeld via 13 eigen winkels. Meer recent ontwikkelde het bedrijf als derde kanaal een eigen webshop.

Open voor innovatie op IT-gebied
Voor een groeiende KMO als Terre Bleue is informatica niet meer of niet minder dan een ruggengraat waar men als bedrijf op moet kunnen bouwen. Dirk Perquy, CEO van het bedrijf, heeft dan ook steeds opengestaan voor technologische innovatie.
Volgens Philippe De Moor, Finance & IT manager bij Terre Bleue, is deze attitude essentieel voor een modern handelsbedrijf: “Wij moeten op ieder ogenblik kunnen inspelen op de wensen van de markt, en toegang krijgen tot onze voorraadinformatie. Net om die reden moet je beschikken over een betrouwbare IT-infrastructuur. Het is pas als een server je in de steek laat, dat je merkt hoe belangrijk die is.”
Na de sterke groei in de voorbije jaren, had het bedrijf de limieten bereikt van de bestaande IT-infrastructuur. Bij de zoektocht naar een geschikte nieuwe oplossing waren continuïteit en toekomstgerichtheid belangrijke keuzecriteria: “Het IT-bedrijf ESC kon ons overtuigen met een oplossing die ons voor de komende 4 à 5 jaar veiligstelt en daarna verder kan evolueren.”


ESC - IT empowering business - terre bleue partner

‘High-availability’ cluster met virtualisatie
ESC zorgde voor de invoering van een toekomstgerichte, veilige infrastructuur. 2 servers in cluster, uitgerust met een Storage Area Network, zorgen voor een betrouwbare ‘high-availability’-omgeving. Philippe De Moor: “In geval van falen van een bepaalde component, neemt de andere meteen het gewoon over zonder dat je er iets van merkt.”
Een andere vereiste was een zo efficiënt mogelijk gebruik van de aanwezige infrastructuur. Op aanraden van ESC opteerde Terre bleue voor een verdere opdeling van de virtuele servers. Op 2 fysieke servers draaien vandaag niet minder dan 7 virtuele servers: Exchange, ERP, Citrix, Fileserver, een Domain Controller en een backup server.

Goed begonnen is half gewonnen
Binnen de familiale bedrijfscultuur van Terre bleue besefte men maar al te goed de belangrijke impact van een IT-migratie: “Een implementatie vergt natuurlijk tijd en energie; daarom moet je op voorhand goed je huiswerk maken en voor jezelf uitmaken welke kant je op wil met je nieuwe oplossing.”
Philippe De Moor vervolgt: “Waarom de keuze voor ESC? omdat wij meteen het gevoel hadden dat ESC onze visie begreep. Andere partijen stelden oplossingen voor die niet volledig beantwoordden aan onze verwachtingen.”,

Terre Bleue maakt ook gebruik van Microsoft Dynamics NAV als ERP-systeem. Het feit dat deze oplossing ook bij ESC goed bekend is, was mooi meegenomen. “Je zou kunnen zeggen dat ESC vandaag optreedt als onze virtuele IT manager. Er is een vlotte interactie tussen onszelf, ESC en de andere partners. Voor ons was dit project een prima ervaring!”, besluit Philippe De Moor.

Contacteer ESC

Contacteer ons voor een aanbod op uw maat.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!