VAC Machines

Nee
ESC - IT empowering business - VAC machines partner
Veilig, betrouwbaar en toekomstgericht.


V.A.C. Machines
staat al bijna een kwarteeuw in heel de Benelux bekend als de expert bij uitstek in metaalbewerkingmachines. Lasersnijmachines, plooibanken, ponsmachines, markeerlasers … Het Brugse bedrijf is de Belgische verdeler van TRUMPF, het kwalitatieve merk uit Duitsland. Minder kwalitatief waren echter de servers van het bedrijf. Dus klopte systeem- en netwerkbeheerder Anthony Degrande bij ESC aan. Of eerder: bij zes verschillende IT-bedrijven.


Het ideale evenwicht
 Anthony: “Ik wou inderdaad eerst de prijzen en mogelijkheden vergelijken, en vroeg daarom zes offertes op bij evenveel bedrijven. ESC was niet de goedkoopste uit het lijstje, maar hun aanpak en doorgedreven kennis beviel me meteen. Dus hebben we besloten met hen in zee te gaan.”


ESC - IT empowering business - VAC machines partner


End of life
V.A.C. Machines had op dat moment twee fysieke machines staan, met daarop een zevental fysieke servers. “Maar die waren volledig end of life”, vertelt Anthony. “Het was hoog tijd om ze te vervangen. We hebben ESC daarom gevraagd ze te vervangen door een SAN (Storage Area Network) waaraan twee fysieke servers zijn gekoppeld, evenals een recovery omgeving.”


Veilig, betrouwbaar en toekomstgericht
ESC plaatste die recovery omgeving helemaal achteraan in het atelier van het bedrijf, volledig gescheiden van de andere servers. Deze recovery omgeving is volledig redundant, wat betekent dat alles 1 op 1 gekopieerd wordt. “Stel dat er ergens een brand zou uitbreken en je hebt geen recovery omgeving”, legt Anthony uit. “Dan ben je alles kwijt. Daarom hebben we achteraan het bedrijf een extra server geplaatst als back-up.” Wat er ook gebeurt, V.A.C. Machines is voortaan zeker dat zijn gegevens gevrijwaard blijven. Een veilige en betrouwbare oplossing, die volgens Anthony bovendien ook nog eens toekomstgericht is.


Leuke feedback
“Vroeger werkten al onze vijftig medewerkers op één en dezelfde server. Nu wordt die werklast verdeeld over twee actieve servers met een viertal virtuele hosts. Het verschil ten opzichte van vroeger is enorm. Onze medewerkers kunnen na het opstarten meteen inloggen. Applicaties werken veel sneller. Mensen komen me spontaan vertellen dat het nu zoveel aangenamer werken is geworden.”


ESC - IT empowering business - VAC machines partner


Sneller dan voorzien
Ook de samenwerking met ESC verliep bijzonder aangenaam, herinnert Anthony zich. “We verstonden elkaar perfect. Bovendien hebben ze de klus in amper twee weken en een half geklaard. Dat was een stuk sneller dan we hadden voorzien. Uiteraard zijn er hier en daar wat problemen geweest, dat is onvermijdelijk bij dit soort installaties. Maar ze hebben dat telkens snel en doeltreffend opgelost. Ik was onder de indruk van hun grondige kennis. Ook vandaag nog hebben we regelmatig contact. Als er zich een probleem voordoet of als we vragen hebben over het nieuwe systeem, reageert ESC altijd erg snel. Die ondersteuning maakt een groot verschil in onze werking.”


En nu?
Over de vraag of V.A.C. Machines opnieuw zou samenwerken met ESC, hoeft Anthony niet lang na te denken. “Zonder enige twijfel. We zijn dat trouwens ook daadwerkelijk van plan. We hebben immers nog een tweede bedrijf, waar de servers ook zullen moeten worden vernieuwd. En dat gaan we zeker met ESC bespreken. Ze werken immers snel en doeltreffend en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wat wil je nog meer?”

ESC - IT empowering business - VAC machines partner
 

Contacteer ESC

Contacteer ons voor een aanbod op uw maat.

Nieuwsbrief

Ons team van +90 experts deelt zijn kennis. Benieuwd naar de laatste evoluties?
Ontvang je ook graag telkens een uitnodiging voor de informatieve ontbijtsessies? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!